'Akbaba Atış Alanı'na Güvenlik Uyarısı

'Akbaba Atış Alanı'na Güvenlik Uyarısı

Kars Akbaba atış ve tatbikat bölgesinde farklı tarihler arasında ağır silah atışları icra edileceği bildirildi.

A+A-

Kars Akbaba Atış ve Tatbikat Bölgesi’nde 17-21 Nisan 2017 ve 24-28 Nisan 2017 tarihleri arasında ağır silah (top ve havan), uçaksavar, bombaatar, RPG-7 roketatar ve Zırhlı Muharebe Aracından (ZMA) atışları icra edilecek. Söz konusu ağır silah atışlarının icra edileceği gün ve saatlerde koordinatları belirtilen alan, (Yolaçan, Kümbetli, Dikme, Akbaba, Çerme, Esenyazı, Kocabahçe, Verimli, Küçükyusuf, Hacıhalil, Karakale, Gelirli, Azatköy, Ataköy, Karacaören Köyleri) can ve mal emniyeti bakımından tehlikeli olacağından vatandaşların belirtilen tarihlerde bölgeye girmeleri yasaklandı.

Vatandaşların, kamulaştırma işlemleri tamamlanmış bölgelerde hiçbir tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunmaması, kamulaştırılan araziye giriş-çıkış yapmaması, bölge yakınlarında mühimmata benzer tanımlanamayan cisim bulunduğunda oynanmaması, kurcalanmaması ve bulunduğunda 14.Mekanize Tugay Komutanlığı’na veya İl Jandarma Komutanlığı’na bilgi verilmesi istendi.

Öte yandan Atışlar, hava yollarının uçuş emniyeti için havaalanı yönetimi ile koordine yapılması suretiyle gerçekleştirilecek.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.