1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. 'AK Parti ve MHP İttifakı'nda Son Durum
'AK Parti ve MHP İttifakı'nda Son Durum

'AK Parti ve MHP İttifakı'nda Son Durum

AK Parti ve MHP, ittifakla ilgili düzenlemede her partinin kendi listesiyle seçime girmesinde uzlaştı. 3 başlıkta ise son karar liderlere bırakıldı.

A+A-

AK Parti ve MHP arasındaki seçim ittifakında sona gelindi. Seçim ittifakıyla ilgili düzenlemede her partinin kendi listesiyle seçime girmesi, seçmenin kendi partisine “tek tak” olarak nitelendirilen sistemle oy vermesi üzerinde uzlaşma sağlayan AK Parti ve MHP, ittifak yapan partilerin pusulada nasıl yer alacağı, ittifakın adının yazılıp yazılmayacağı ve partilere farklı ittifak seçenekleri sunulması konularını, taraflardan gelen itirazlar üzerine liderlere bıraktı.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan ve Selda Güneysu’nun haberine göre, AK Parti’nin başka seçmenlerle ittifak arayışından rahatsız olan MHP, “AKP istiyorsa, BBP ve SP’ye kendi listelerinde milletvekilliği yeri açsın” görüşünü dile getiyor.

MHP, 18 Mart’ta yapılacak kongresi öncesinde ittifakla ilgili düzenlemenin de çıkarılmasını istiyor. AK Parti, bu nedenle yerel seçimlerde uygulanacak seçim mevzuatında yapılacak değişikliklerle ittifak düzenlemesi konusunda iki ayrı taslak hazırladı. Yerel seçimlerle ilgili uyum taslağının 16-17 maddeden oluştuğu; Siyasi Partiler, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Milletvekili Seçim yasaları olmak üzere 3 yasada değişiklik içeren ittifak taslağının ise 15 madde dolayında olduğu kaydedildi.

İttifakın da yerel seçimlerle ilgili taslakla birlikte çıkarılması yönünde karar verilmesi durumunda her iki taslak birleştirilerek gelecek hafta TBMM’ye sunulabilir. Önceki gün telefonla görüşen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bir araya gelerek ittifak düzenlemesini görüşecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler