1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Kafkasör Boğa Güreşleri Başlıyor
Ağrı’da Tefeci Operasyonu

Ağrı’da Tefeci Operasyonu

Ağrı’da tefecilik yaparak haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

A+A-

- Ağrı’da tefecilik yaparak haksız kazanç sağlayan kişilere yönelik Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince operasyon düzenlendi.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, “İlimizde tefecilik yaparak haksız kazanç sağlayan ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet veren şahıslara yönelik yapılan teknik takip ve detaylı çalışmalar sonucunda, 24.09.2014 günü operasyon yapıldı. Önceden tespit edilen adreslere yapılan operasyonlarda; E.Y., T.Y., M.Y., C.K. ve Y.U. ve M.A. isimli şahıslar yakalandı. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda; 100’e yakın senet, 2 adet alacak verecek defteri, 2 adet farklı şahıslara ait kimlik fotokopisi, 20 adet alacak vereceklerin yazılı olduğu ajanda, 2 adet kağıda yazılı alacak verecek listesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet mermi ele geçirilmiştir. Şüphelilerin, traktör satışı görünümüyle vatandaşlarımızı borçlandırdığı, ancak herhangi bir traktör satışının olmadığı, yüksek faiz karşılılığında para verdiği, senet imzalattıkları, parasını ödeyemeyen müştekilere borçlarını ödemeleri konusunda baskı yaptıkları, ev ve iş yerlerini almaya çalıştıkları müştekilerin beyanlarından anlaşılmıştır. Bu şekilde yapılan tefecilikle ele geçirilen senetlerin yaklaşık değerinin 500 bin TL olduğu ve 63 vatandaşımızın mağdur edildiği anlaşılmıştır. Gözaltına alınan şahıslar hakkında soruşturma işlemleri devam etmektedir” denildi.

Konuyla ilgili mağduriyeti olan ve yetkili mercilere başvuru yapmamış olan vatandaşların Ağrı İl Emniyet Müdürlüğüne başvuru yapmalarının beklendiği ifade edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.