1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin Kuzenine Bombalı Saldırı
Afganistan Cumhurbaşkanı Karzainin Kuzenine Bombalı Saldırı

Afganistan Cumhurbaşkanı Karzai'nin Kuzenine Bombalı Saldırı

Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin kuzeni Haşmet Karzai, düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybetti.

A+A-

- Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai'nin kuzeni Haşmet Karzai, düzenlenen bombalı intihar saldırısında hayatını kaybetti.

Afgan Cumhurbaşkanının kuzeni Haşmet Karzai, Afganistan'ın güneyindeki Kandahar'daki evine bayram kutlamasına gelen bir kişiyi karşıladığı sırada, kimliği belirsiz şahsın kendisini patlatması sonucu hayatını kaybetti. Yerel haber ajanslarının haberlerine göre intihar bombacısının patlayıcıları türbanının içinde saklamış olabileceği belirtildi.

Karzai'ye düzenlenen saldırı, Afganistan'daki tartışmalı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanılan oylar yeniden sayılırken Taliban'ın ve müttefiklerinin gerçekleştirdiği bir dizi saldırıyı takip ederken, henüz herhangi bir grup tarafından üstlenilmedi.

Haşmet Karzai, bu sene gerçekleştirilen ancak resmi sonuçları henüz açıklanmayan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Eşref Gani'nin kampanyasını yönetiyordu.

Hamid Karzai'nin kardeşi Ahmed Vali Karzai de 2011 yılında Kandahar'daki evine düzenlenen Taliban'ın üstlendiği bombalı saldırıda hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.