1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Adil Seçim Platformu' Sonuçları Paylaşacak
'Adil Seçim Platformu' Sonuçları Paylaşacak

'Adil Seçim Platformu' Sonuçları Paylaşacak

'Adil Seçim Platformu' YSK'den gelen sonuçları kendi verileriyle karşılaştırıp en hızlı şekilde tüm Türkiye'yle paylaşacak.

A+A-

 "Adil Seçim Platformu", 'Adil Seçim Mobil Uygulaması'yla YSK'den gelen verilerle kendi verilerini karşılaştıracak ve sonuçları şeffaf bir şekilde tüm Türkiye ile paylaşacak. 

Adil Seçim Platformu, Millet İttifakı'nı oluşturan CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi ile bu ittifakın dışında bırakılan HDP, adil bir seçim için beraber çalışıyor. Bu partilerin yanı sıra seçime katılmayan EMEP gibi partiler ile Birleşik Haziran Hareketi, DİSK, KESK, Memleket Biziz, Sensiz Olmaz ve Sandık Gücü gibi platform ve STK'lar da çalışmada yer alıyor.

Seçim sonuçları adilsecim.net adresinden ve aynı zamanda bazı TV kanalları ile gazetelerin web sitelerinden de takip edilebilecek.

adil-secim.jpg

180 BİN SANDIĞA 400 BİN SANDIK KURULU ÜYESİ

CHP Seçim Güvenliği Teknolojisi Sorumlusu Sedat Doğan mobil uygulamanın son hazırlıkları ile ilgili Artı Gerçek'e konuştu. Doğan, "Adil Seçim Platformu olarak bütün sandık sorumlularımızı ve sandık kurulu üyelerimizi dört parti olarak ortak atadık. CHP, HDP, İYİ Parti ve Saadet Partisi olarak 400 bin insanı resmi sandık kurulu üyesi olarak görevlendirmiş durumdayız" dedi. Bunun haricinde Adil Seçim Platformu'yla birlikte müşahit atama organizasyonu yapacaklarını belirten Doğan "Ortak havuz CHP, HDP, Saadet, İYİ Parti, Adil Seçim Mobil Uygulaması ve Oy ve Ötesi'nden oluşan ortak havuzdan oluşuyor. Sandıklarda durum gerçekten çok iyi. İlk kez bir seçimde sandıklar bu kadar iyi korunacak. Bunu size açık söyleyebilirim" diye konuştu.

MADDE MADDE 'ADİL SEÇİM MOBİL UYGULAMASI'

'Adil Seçim Mobil Uygulaması' konusunda bilgi veren Doğan'ın aktardığına göre uygulama şöyle çalışacak: 

- Android ve iphone telefonlar için markette hazır durumda, buradan yükleme yapılması yeterli,

- Kişiler bu uygulamaya müşahitlik için gönüllü başvurusunda bulunabilir. Buradan başvuran arkadaşlarımızı çağrı merkezi arıyor en doğru sandıklara müşahit olarak yönlendiriyor,

- Canlı destek bölümümüz var. Seçim günü yaşanabilecek sorunlara karşı çağrı merkezi hem destek sağlıyor hem de mesajlaşarak bir destek hizmet sunuyor.

- Yaşanan sorunları yazışarak koordinasyon merkezine bildirecekleri bir sistem geliştirdik,

- 'Sıkça sorulanlar' bölümü var. O gün yaşanabilecek bazı olaylara karşı mümkünse hemen hızlıca cevap bulunabilecek.

- Bunun haricinde bizim adil seçim mobil uygulamamızda lokasyon bazlı takip sistemimiz var. Yani şuan görevlilerimiz mobil uygulamayı yüklüyor ve müşahitlerimiz de yükleyecek. Örnek veriyorum; Adana Seyhan Gazi İlköğretim Okulu'nda 10 sandık var diyelim ama 7 sandıktan sinyal geliyor. Biz biliyoruz ki 3 sandık boşta. En yakın sandıktaki kişilere o boşlukları doldurmaları için mesaj gidecek. Halen hareketlenen yoksa o boşluk sinyali o çağrı merkezine düşecek ve çağrı merkezi o sandıkları dolduracak, 

- Bu uygulama içinde 'sandık sonucu gönder' bölümü var, bu tutanağı çekip ilettiğimizde optik tarama yöntemiyle sandık sonucu gerçek zamanlı olarak insan gücüne ihtiyaç olmadan okunuyor ve hemen ortak veri havuzuna yazılıyor. 

"GÜNEYDOĞU'DAN SONUÇLAR HIZLI ŞEKİLDE GELECEK"

Ortak veri havuzunun CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, adil seçim uygulaması ve Oy ve Ötesi'ne gelen bütün sonuçların toplanacağı bir nokta olacağını ve o ortak havuzda bütün itirazların değerlendirileceğini belirten Doğan, oy farklılıklarının bu sayede önlenebileceğini söyledi. Bu yolla aynı zamanda seçim sonuçlarına çok hızlı ulaşma imkanına sahip olunacağının altını çizen Doğan "Daha önce sonuçların geç geldiği Güneydoğu'da bu kez oylar sayıldıktan kısa bir süre sonra sonuçlar hızlıca bize ulaşacak" dedi.

"AA'YA RAKİP OLACAĞIZ"

Sonuçların gazetelerin web sitesi ve TV kanalları ile kendilerinin kurduğu adilsecim.net sitesinden yayımlanacağını, herkesin bu kanallardan gönül rahatlığıyla sonuçları takip edebileceğini belirten Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: AA'ya rakip olacağız. Evet, AA'dan önce görme şansımız olacak. Onlardan daha hızlı bir sistem kurduk diyebilirim. Onların sonuçları hızlı vererek ve yüzde 85'lerden başlattıkları o psikolojik etkisi de olan sonuçlara karşı bir önlem almış olacağız.

"SİSTEM ENGELLENMEDİĞİ SÜRECE TIKIR TIKIR ÇALIŞACAK"

Herhangi bir engellemeyle karşılaşmadıkları sürece sistemde bir tıkanmanın meydana gelmeyeceğini söyleyen Doğan "Biz burada çok profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Herkes kendi işinde en iyisi. Dünyanın en iyi yazılımcılarıyla çalışıyoruz. Ben aynı zamanda bilgi güvenliği uzmanıyım. Saldırılara karşı hazırlıklıyız. Ama tutup da bizim İP'lerimizi engelleyip yurtdışına çıkışları engellerlerse yapacak hiçbir şey yok. Ama bu da çok zayıf bir olasılık. Bunun olacağına ihtimal vermiyorum. Sistemlerimiz hazır, herhangi bir tıkanma veya arıza olmayacak" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler