'Adalet Yürüyüşü'nden Notlar

'Adalet Yürüyüşü'nden Notlar

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün dokuzuncu günü Bolu Mengen sapağından saat 09:00’da başladı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesinde yaptığı açıklamada Maltepe Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu’nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi’ne başvuracaklarını söyledi.

Ayrıca halk ozanı Aşık Dertli'nin Bolu'daki mezarını ziyaret edeceğini ekledi.

Kılıçdaroğlu "Toplumun her kesiminden destek var. Kutsal bir yürüyüş, bir parti, bir stk ile ilgilsi yok. 80 milyonun adalet talebi için yürüyoruz" dedi.

Korteje bugün Türk Tabipleri Birliği (TTB) de katılarak destek veriyor.

Haberin öncesi...

Adalet Yürüyüşü'nün 8. Gününden Notlar

* 1,5 saatlik yürüyüşün ardından bugünlük yürüyüş saat 17.30'da Bolu'nun Yeniköy ilçesi Şalvarlı Köyü'nde son buldu.

* Yürüyüşe Eşber Yağmurdereli, Suavi, Kardeş Türküler katıldı.  

* 11.30 da yeniden başlayan yürüyüşe Gerede çıkışında 13.15'te yemek arası verildi. Burada karavana geçen Kılıçdaroğlu saat 16.00'ya kadar dinlendi. 

* İlk etabı yedi kilometre süren yürüyüşte saat 10.35'te mola verildi.

KHK ile atılan yarbay yürüyüşte

* Şırnak Beytüşşebap'ta 21 Ağustos'ta PKK saldırısı sonu ölen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan'ın cenazesinde "Düne kadar çözüm diyenler ne oldu da sonuna kadar savaş diyor. Saraylarda 30 tane korumayla gezip, zırhlı arabalara binip 'Şehit olmak istiyorum' diye bir şey yok" sözleriyle tepkisini dile getiren ve KHK ile ordudan atılan eski Yarbay Mehmet Alkan da yürüyüşe katıldı.

Kılıçdaroğlu: Hukuk baskı aracıysa rejim değişmiştir

 

* Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi kısa bir basın toplantısı düzenledi. Tek istediklerinin adalet, barış ve huzur olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Eğer adalet, eğer hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa, mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa, o ülkede rejim değişmiş demektir" dedi.

* Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nün sekizinci günü Bolu'nun Gerede ilçesine bağlı Sipahiler mevkiinden sabah 09.15’te başladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.