1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. (Özel Haber) Bebeğine Üç Ay Ömür Biçilen Annenin Feryadı Yürek Dağladı
Adalet Yürüyüşü: 'Neden Yürüdük'

Adalet Yürüyüşü: 'Neden Yürüdük'

Adalet Yürüyüşü sonunda Maltepe Sahil Yolu’nda 18.00’da yapılacak miting için yapılan çağrı videosunda yürüyenler "Neden yürüdüklerini" anlattı..

A+A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 24. Gününde. Ankara’dan İstanbul’a Kemal Kılıçdaoğlu ile yürüyenler “neden yürüdükleri” sorularını yanıtladı.

Video olarak hazırlanan video aynı zamanda yarın (9 Temmuz 2012) Maltepe Sahil Yolu’nda 18.00’da yapılacak miting için de çağrı.

Soruya yanıt verenler talepleri haksızlıkların giderilmesi, adaletin ve eşitliğin sağlanması ve demokrasi. Video “Adalet beşeriyetin anasıdır, mayasıdır, canıdır, suyudur” şeklinde konuşan ilk yürüyüşçünün, “umudumu yeşerttiniz sağolun” sözleriyle bitiyor. Vidaoda Yeni türkü Grubu’nun seslendirdiği “Fırtıa” adlı parça kullanılmış.

Murathan Mungan’ın şiirinden bestelenen “Fırtına”nın sözleri şöyle:

Bak işte yaklaşıyor fırtına 
Bak yine yükseliyor dalgalar 
Yollardan sonra 
Yıllardan sonra 
Şarkılar söylüyor çocuklar 
Yollardan sonra 
Yıllardan sonra 
Yeniden yanyana onlar 

Ne geçmiş tükendi 
Ne yarınlar 
Hayat yeniler bizleri 
Geçse de yolumuz bozkırlardan 
Denizlere çıkar sokaklar

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.