1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. CHP, Anayasa Mahkemesi'ne BAŞVURDU
'Adalet Yürüyüşü' Devam Ediyor

'Adalet Yürüyüşü' Devam Ediyor

Adalet Yürüyüşü boyunca başlangıç ve bitiş noktaları hariç 23 dinlenme noktası belirlendi. Kılıçdaroğlu’na eşlik eden sayısı, polisin verdiği bilgiye göre 10 bin kişiye ulaştı.

A+A-

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu'nun MİT TIR'larının görüntülerinin Cumhuriyet gazetesinde yayımlanmasıyla ilgili davada 25 yıl hapis cezasına çarptırılmasını protesto etmek için Ankara’dan İstanbul’a yürüyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı yürüyüşe “Adalet Yürüyüşü” adını verdi. Yürüyüş Ankara’da Güvenpark’tan 15 Haziran günü başladı.

Açıklanan hedef tutuklu CHP’li vekil Enis Berberoğlu’nun tutulduğu İstanbul’daki Maltepe Cezaevi önü.

Yolun toplam uzunluğu 432 kilometre. E-5 Karayolu güzergahı takip edilecek.

Yapılan planlamaya göre Kılıçdaroğlu bu mesafeyi 25 günde tamamlayacak.

Adalet Yürüyüşü boyunca başlangıç ve bitiş noktaları hariç 23 dinlenme noktası belirlendi.

Kılıçdaroğlu ile beraberindekiler ilk gün 19 kilometre kat etti.

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden sayısı, polisin verdiği bilgiye göre 10 bin kişiye ulaştı.

Yürüyüşün başladığı saatlerde İstanbul’da Maltepe cezaevi önünde ve Taksim’de Maçka Parkı’nda CHP’liler “Adalet Nöbeti” eylemi başlattı. Nöbet Kılıçdaroğlu, Maltepe’ye ulaşana kadar sürdürüyecek.

CHP lideri 69 yaşında. Kılıçdaroğlu’nun kendisine sağlığına dikkat etmesi, yolun zorlu olduğuna dair uyarılarda bulunanlara "Siz kendinize bakın" şeklinde yanıt verdiği söyleniyor.

Kılıçdaroğlu ilk günün sonunda Batıkent’teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında kurulan kamp alanına ulaştı.

Yürüyüşün ikinci günü sabah 08.00'de başladı. Adalet yürüyüşü Ankara'nın Kazan ilçesine doğru devam etti.

Susuz köy de mola

Kılıçdaroğlu ilk molasını 5,5 kilometrelik yürüyüşün ardından Ankara çıkışında Susuz Köy yakınlarında verdi. Bir ağacın altında, sandalyede yaklaşık yarım saat dinlendi. Dinlenme molasında yabancı basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu’na yürüyüşte eşlik edenler arasında CHP’nin tıp doktoru milletvekilleri Aytuğ Atıcı ve Mehmet Göker de bulunuyor.

Destek için yürüyenler

Yürüyüşün ikinci gününde destek yürüyüşüne DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve Gazeteci Yazar Hasan Cemal, AKP kurucularından olan ve partiyle yolları ayrılan Fatma Bostan Ünsal ile eşi Mazlumder'in eski başkanı ve eski AKP Adıyaman Milletvekili Faruk Ünsal, Merve Kavakçı'nın eşi olan ve KHK ile üniversiteden ihraç edilen Prof. Cihangir İslam katıldı. 

 

Haberin öncesi...

Adalet Yürüyüşü'nün  2. Günü

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanması üzerine Ankara Güvenpark’tan başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün ikinci gününde.

Kılıçdaroğlu, bugünkü yürüyüşe başlamadan önce Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine ilişkin söylediği sözlere yanıt verdi.

Bahçeli CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”ne ilişkin dün (15 Haziran) Twitter hesabından açıklama yapmış, “Akılsız başın cezasını ayaklar çeker çekermiş” sözleriyle “CHP’nin anarşiye göz kırptığını” söylemişti.

Kılıçdaroğlu, bu sözlere “Merak etmesin onun da adalete ihtiyacı olacak” diye yanıt verdi:

“Eğer yürüyüşler, yasal ölçüler içinde yapılıyorsa hiçbir şey olmaz. İnsanlar, sabah akşam zaten yürüyorlar. Metroya, otobüse binerken, yürüyorlar. İş yerlerine giderken, gelirken, yürüyorlar. Yürümenin suç olduğunu da ilk kez duyuyorum. Böyle bir şey söz konusu değil.

“Tam tersine biz ülkemizde, bu yürüyüşü birlikte yaşamayı, barışı, huzuru egemen kılmak için yapıyoruz. Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın. Onun da adalete ihtiyacı olacak. Adalet yürüyüşümüzü bu eleştirilere rağmen yerine getireceğiz.”

Bahçeli ne demişti?

Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda özetle şunları söyledi:

“Sandıkta sonuç alamayanların sokağa çıkması, demokrasiden umudunu kesenlerin uygun adımlarla yürüyüşe geçmesi ısmarlama projedir. 15 Temmuz’da doğan milli mukavemeti yıkmak, parlayan millet direncini kırmak ve rövanşını almak için bugünkü yürüyüş kurgulanmıştır.

“Merak ediyorum ki, İstanbul'dan karşı bir yürüyüş başlarsa karşılaşma ve buluşma noktası neresi ve nasıl olacaktır? Ankara'dan İstanbul'a yaya olarak seyahat edenlere 'anca gidersiniz' demek yerine, 'yangına ve kargaşaya hizmet ediyorsunuz' demek en mantıklısıdır.

“Eskiye nazaran yollar yürümek için oldukça sağlam ve kullanışlıdır. Üstelik yol kenarları dinlenme tesisleriyle doludur. Ama yolda adalet yoktur. Ankara'dan İstanbul'a adalet için yürümeye kalkan Sayın Kılıçdaroğlu ya kullanılmakta ya da ülkemize kurulan tuzağın aktif katılımcısıdır.

“Atalarımız boşuna söylememiş: Akılsız başın cezasını ayaklar çekermiş! Adalet yolda bulacağımız kayıp eşya, yürürken ayağımıza takılacak bir gömü değildir. Bunu bilmemek ise cehalettir. CHP, adalet diyerek anarşiye göz kırpmakta, uluslararası topluma dikta duyurusunda bulunarak demokrasiye kast etmenin çabasındadır.”

Bingöl: Kışkırtan açıklamaların önemi yoktur

CHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de dün yürüyüşün ilk günü tamamlandıktan sonra Bahçeli’nin sözlerine yanıt verdi.

Bingöl, tamamen demokratik bir hak kullandıklarını belirterek Bahçeli’nin sözlerini “talihsiz, çirkin ve tahrik edici” olarak değerlendirdi:

“Demokrasiye tahammülü olmayanlar işte böyle açıklamalar yaparlar. Bahçeli’nin yaptığı bu açıklamayı kimse ciddiye almayacaktır. Özellikle yürürken yol boylarında apartmanlarda Bahçeli’nin kullandığı işareti kullanarak yürüyüşe destek veren onlarca, yüzlerce vatandaşımızla karşılaştık.

“Kışkırtan tahrik içeren açıklamaların hiç bir önemi yoktur. Sayın Bahçeli’nin zihniyetini göstermesi açısından da önemlidir."

“Adalet Yürüyüşü” ikinci gününde

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu’nun 14 Haziran’da MİT TIR’ları davasından tutuklanması üzerine Kılıçdaroğlu “Adalet Yürüyüşü”ne başlayacağını duyurdu.

15 Haziran’da Ankara Güven Park’ta başlayan yürüyüş İstanbul’da Berberoğlu’nun tutuklu bulunduğu Maltepe Cezaevi’ne kadar devam edecek.

23 gün sürmesi planlanan yürüyüş bugün ikinci gününde. Bu sabah 08:00’da başlayan yürüyüşte 22 kilometre yol kat edilmesi planlanıyor.

Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler dün gece Batıkent'teki 75. Yıl Hipodromu yakınlarında kurulan kamp alanındaki karavanda kaldı.

Bugün düzenlenen basın toplantısı öncesinde konuşan Kılıçdaroğlu, “Yorulmadık diyemeyiz. Ancak keyifli bir akşam geçirip dinlendik, yolumuza devam edeceğiz” dedi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.