1. HABERLER

  2. POLİTİKA

  3. ABD'ye Reza Sarraf Notası
ABD'ye Reza Sarraf Notası

ABD'ye Reza Sarraf Notası

Dışişleri Bakanlığı, ABD makamlarından Reza Sarraf hakkında resmen bilgi talep edildiğini duyurdu.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı, ABD'ye yazılı nota vererek ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla Mart 2016’dan bu yana tutuklu bulunan Türkiye ve İran vatandaşı Reza Zarrab hakkında bilgi istedi.

Notada, kendisinden haber alınamayan Türk vatandaşı Zarrab'ın can güvenliği konusunda endişe edildiğinin belirtildiği öğrenildi.

Reza Zarrab'ın 27 Kasım'daki jürili duruşmasına az bir zaman kala nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor. Reza Zarrab'ın avukatı Şeyda Yıldırım "Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” açıklaması yapmıştı.

Ne olmuştu?

ABD’de 27 Kasım’da jürili duruşması başlayacak olan İran asıllı Türk Reza Zarrab’ın nerede olduğu konusundaki belirsizlik devam ediyor.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı Federal Cezaevleri Bürosu’nun internet sitesindeki resmi kayıtlarda, ‘09135-104’ kayıt numaralı Reza Zarrab’ın 8 Kasım 2017 tarihinde cezaevinden tahliye edildiği bilgisi yalanlansa da geçerliliğini koruyor.

Davayı kovuşturan New York Güney Bölgesi Federal Başsavcılığı sözcülerinden “Zarrab hâlâ gözaltında” açıklaması geldi.

Zarrab’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Serbest bırakıldığı bilgisi doğru değil. Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler