1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Esad: Astana’da Her Konuyu Müzakere Etmeye Hazırım
Ab, Gazze’deki Durumdan Hamas’ı Sorumlu Tuttu

Ab, Gazze’deki Durumdan Hamas’ı Sorumlu Tuttu

AB Dış Politika Şefi Catherine Ashton, Brüksel’deki AB dışişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada Gazze’deki durumdan Hamas’ı sorumlu tuttuklarını belirterek, “Hamas ve Gazze Şeridi’ndeki milis gruplar tarafından İsrail’e rastgele roket

A+A-

- AB Dış Politika Şefi Catherine Ashton, Brüksel’deki AB dışişleri bakanları toplantısının ardından yaptığı açıklamada Gazze’deki durumdan Hamas’ı sorumlu tuttuklarını belirterek, “Hamas ve Gazze Şeridi’ndeki milis gruplar tarafından İsrail’e rastgele roket fırlatılmasını kuvvetli biçimde kınıyoruz” dedi.

AB Dış Politika Şefi Ashton, Belçika’nın başkenti Brüksel’deki AB dışişleri bakanları toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında yaptığı açıklamasında geçtiğimiz günlerde Ukrayna’da düşen Malezya Havayolları’na ait MH17 sefer sayılı uçağa değinen Ashton, enkaz bölgesine ve çevresindeki alana, burayı kontrol altında tutan ayrılıkçı gruplar tarafından kazaya kurban gidenlerin geri kalanına hızlı bir şekilde ulaşılabilmesi için erişime izin verilmesinin büyük önem taşıdığına dikkat çekti. Enkaz bölgesine erişim sağlanabilmesi için Rusya’nın yasadışı silahlı gruplar üzerindeki etkisini kullanması çağrısı yaptıklarını dile getiren Ashton, “Moskova yönetiminden, bölgedeki gerilimin hızlı bir şekilde azaltılabilmesi için ayrılıkçılara sınırdan silah, ekipman ve militan akışını arttırmayı durdurmalarını, sınır bölgesinden de ilave askerlerini çekmesini istiyoruz” diye konuştu.

Ashton, derhal ve tam anlamıyla bir işbirliği görülmediği takdirde birtakım kısıtlayıcı tedbirleri gecikmeksizin uygulamaya koymaya hazır olduklarını vurgulayarak, “Avrupa Komisyonu ve Avrupa Dış Eylem Servisi’nden sermaye piyasaları, savunma, ticari mal ve enerji sektöründe de dahil olmak üzere hassas teknolojilere erişimi engellemeyi kapsayan eylem önerilerinde bulunmaları talebinde bulunduk” dedi.

Gazze’deki gerilimin sürekli olarak tırmanmasından dolayı duydukları aşırı endişeyi dile getiren AB Dış Politika Şefi Catherine Ashton, bölgedeki durumdan Hamas’ı sorumlu tutarak, “Hamas ve Gazze Şeridi’ndeki milis gruplar tarafından İsrail’e rastgele roket fırlatılmasını kuvvetli biçimde kınıyoruz. Bunlar suçlu ve kanunsuz eylemlerdir. Savaş durumunun bir an önce sonlandırılması çağrısında bulunuyoruz ve özellikle Mısır tarafından yürütülen ateşkes çabalarını son derece hoş karşılıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.