1. HABERLER

  2. BÖLGEDEN

  3. Erzurum Avrupa’ya Uçuyor 2 Projesinin İlk Grubu Yola Çıktı
4. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri

4. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri

Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen 4. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

- Artvin’in Şavşat ilçesinde düzenlenen 4. Şavşat Yavuzköy Kar Şenlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Şavşat Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği tarafından, ilçe merkezine yaklaşık 8 kilometre mesafede bulunan bin 580 rakımlı Yavuzköy'de düzenlenen şenliğe Artvin Valisi Kemal Cirit, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş ile yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Açık ve güneşli havayı fırsat bilerek şenliğe katılanlar, şambriyel, bot ve ahşap kızaklarla kayarak karın keyfini çıkardı. Bazı kişilerin, daha hızlı kaymak için ahşap kızakların alt bölümüne çelik şerit taktıkları gözlendi.

Kızak şenliğinin açılışını Artvin Valisi Kemal Cirit yaptı. Vali Cirit, köylülerin tahtadan yaptığı ahşap kızakla kayması ilginç görüntüler oluştu. Dik ve engebeli yamaçtan yaklaşık 100 metre kayan Vali Cirit’in sergilediği performans köylülerden alkış aldı.

Dernek başkanı Zafer Güngüt yaptığı açıklamada, şenliğin amacının ağır geçen kış şartlarında cefa çeken Şavşat halkına karın sefasını sürdürmek olduğunu söyledi. Artvin Valisi Kemal Cirit ise, Şavşat’ın her mevsim bir başka güzelliğe sahip olduğunu belirterek, “Kültürel değerlerimizin öne çıkartılmasıyla ilgili bir organizasyon bu, bu günde ilk defa bir kızak kayma ile ilgili bir organizasyona bizde şahitlik etmiş olduk. Ben de köylülerle birlikte kızak kaymanın keyfini yaşadım. Şavşat ilçemizin Kocabey ve Yavuzköy köylülerince organize ettiği yöresel 'Berobana' orta oyununu beğeni ile izledik. Bunu turizmde kullana bilecekler bir kültürel değer olarak değerlendirmekteyiz. Şu an için geçmiş kültürümüzden bugüne kadar gelen ve şaman kültürünün de uzantıları olduğunu düşündüğümüz, bu kültürel değerimizin bir etno-turizm kapsamı içerisinde birçok noktada bu kültürümüz değerlendirebileceğimizi ve turistlerle birlikte oynayabileceğimiz bugünde bu gösterilerle bütün Türkiye’ye göstermeyi arzu ettik” dedi.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri, olası kaza ve yaralanmalara karşı etkinlik alanında hazır bekletildi. Şenlik, akşam düzenlenecek yöresel sanatçıların konseriyle sona erecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.