1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 39. İstanbul Maratonu Bugün Koşuldu
39. İstanbul Maratonu Bugün Koşuldu

39. İstanbul Maratonu Bugün Koşuldu

39. İstanbul Maratonu'nu erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Abraham Kiprotich, kadınlarda ise 2 saat 22 dakika 34 saniyelik derecesiyle yine Kenyalı Ruth Chepngetich kazandı.

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Spor İstanbul ve Vodafone tarafından bu yıl "Çocuklar İçin Koş" temasıyla düzenlenen Vodafone 39'uncu İstanbul Maratonu'nun startı verildi. Maraton nedeniyle birinci köprü saat 04.00'dan itibaren çift yönlü araç trafiğine kapatıldı. Maratonun yapılacağı güzergahlar da kademeli olarak trafiğe kapatıldı. Sürücüler farklı güzergahlara yönlendirildi. 

Bu yıl 39'uncusu yapılacak olan Vodafone İstanbul Maratonu nedeniyle hazırlıklar gece saatlerinde başladı. Görevliler maratonun yapılacağı güzergahlara demir bariyerler yerleştirdi.

Saat 04.00'dan itibaren ise, darbe girişiminin ardından ismi “15 Temmuz Şehitler Köprüsü” yapılan Boğaziçi Köprüsü, Anadolu-Avrupa ve Avrupa- Anadolu yakası çift yönlü araç trafiğine kapatıldı.

Maratonun yapılacağı güzergahlar da kademeli olarak araç trafiğine kapatıldı. Kapanan yollar nedeniyle sürücüler farklı güzergahlara yönlendirildi. Anadolu yakasına geçmek isteyen sürücüler Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsüne yönlendirildi.

Maratonun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve çocuklar verdi.

1979 yılından bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenlenen ve kıtalararası koşulan tek yarış olma özelliğine sahip İstanbul Maratonu, Tekerlekli Sandalye, 42K "Maraton", 15K , 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategoride koşuluyor.

İstanbul Maratonu, 2012 yılında Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından "Altın Kategori" unvanına layık görülen ve Avrupa'nın en iyi 11, dünyanın en iyi 22 maratonundan biri olarak görülüyor.

Son durak Sultanahmet

Vodafone İstanbul Maratonu'nun startı birinci köprünün 300 metre gerisinden verildi. 42 kilometrelik maratonu erkeklerde 2 saat 11 dakikalık derecesiyle Kenyalı atlet Abraham Kiprotich kazandı. Kadınlarda kazanan ise 2 saat 22 dakika 34 saniyelik derecesiyle Kenyalı Ruth Chepngetich oldu.

İlk olarak 08.45'te Tekerlekli Sandalye ile yarışan engelli sporcuların startı verilirken, 09.00'da 42K ''Maraton", 09.15'te 15K, 09.30'da 10K, 09.45'te ise Halk Koşusu start aldı.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.