1. HABERLER

  2. KÜLTÜR | SANAT | MAGAZİN

  3. Altın Portakal Film Festivali Yarın Başlıyor
21. Altın Koza Yarışma Başvuruları Başladı

21. Altın Koza Yarışma Başvuruları Başladı

21. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

A+A-

- 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması için başvurular başladı.

Bu yıl 15 - 21 Eylül 2014 tarihleri arasında yapılacak Adana Büyükşehir Belediyesi 21. Altın Koza Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması” ve “Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması”nın yönetmelikleri açıklandı.

Buna göre; Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması’nın son başvuru tarihi 1 Ağustos 2014 olarak belirlendi.

EN İYİ FİLME 350 BİN TL ÖDÜL

Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması kapsamında ‘En İyi Film’ seçilen eser, 350.000 TL para ödülü alacak. Yarışmada ayrıca, ‘En İyi Yönetmen’, ‘En İyi Oyuncu’ dalları ile, ‘En İyi Sanat Yönetmeni’ ve ‘En İyi Kurgu’ dallarında da akçeli ödüller verilecek.

Ayrıca; festival kapsamında her yıl olduğu gibi Dünya Sineması Seçkisi, Akdeniz Ülkeleri Film Seçkisi, özel gösterim bölümleri, belgesel gösterimleri, söyleşiler, atölye çalışmaları ve sergiler sinemaseverlerle buluşacak.

Yarışma yönetmeliklerine ve başvuru formlarına 'adana-bld.gov.tr' ve 'altinkozafestivali.org.tr' adresinden ulaşılabilecek.

TÜRK SİNEMASI’NIN 100 YILI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altınkoza Film Festivali’nin ülkenin önemli kültür sanat etkinliklerinden biri olduğunu belirterek, “Altın Koza Film Festivali’yle, Türk Sineması’nın gelişmesine ve eserlerin tanıtılmasına katkı sunmayı, sanatsal etkinlikler yoluyla da sanatçılar ve eserleriyle halk kitlelerinin buluşmasını sağlamayı hedefliyoruz. Bilindiği gibi bu yıl Türk Sineması’nın 100. Yılı’nı kutluyoruz. Festivalimiz, etkinlikleri aracılığıyla sinemamızın 100. yılını da etkili bir biçimde gündeme taşıyacaktır. Festivalimize her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.