1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS GÜNDEM

  4. HDP Kars ve İlçe Adaylarını Tanıttı
2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

Kars İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

A+A-

Kars İl Koordinasyon Kurul Toplantısı Vali Rahmi Doğan başkanlığında yapıldı.

Koordinasyon kurul toplantınsa Doğu Ekspresi damgasını vurdu. Vali Doğan, son günlerde Doğu Ekspresi ile Kars’a gelenlerin sayısında anormal derece de artış olduğunu, Karslıların bunu çok iyi değerlendirmesi gerektiği belirtti.

Doğan, Karslıların Kars’a gelen misafirlere çok iyi davranması gerektiğini, gelen insanların buradan memnun ayrıldığı takdirde yazın yeniden gelebileceklerini söyledi.

Kars Valisi Rahmi Doğan, “Biliyorsunuz şehir son günlerde çıldırdı. Adeta ziyaretçi akınına uğruyor. Neredeyse beni günde en az 10-15 kişi Doğu Ekspresi’nden yer bulmak için arıyor. Biraz önce dönem arkadaşım Kaymakam aradı beni 21’i ile 27’si arasında Sarıkamış’ta yer bulamadım. Şuanda bütün oteller dolu, şehir içerisindeki otellerinde doluluk oranları çok yüksek, dolayısıyla bunu şehrin fırsata dönüştürmesi lazım” dedi.

Doğan, “Bir basın açıklaması yaptık. Basın açıklamasında meramımız şu şekilde anlatmak istedik; Bu Kars için büyük bir fırsattır. Bunu bütün Kars’ın, Karslının, esnafın, Kars’ta yaşayan herkesin iyi değerlendirmesi lazım. İnsanlar buraya akın akın gelirken, kurumlar olarak, idareciler olarak biz altyapı eksiklerimizi hızlı bir şekilde gidermemiz lazım, vatandaşlarında da dışarıdan gelen insanlara karşı hoş görülü bir şekilde karşılaması ve bunların ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı olması lazım. Bu çok önemli, bu günü birlik bir hesap değil. Eğer günü birlik bir hesap yapılırsa bu insanlar bu yıl içerisinde gelir ama bir sonraki seneye bu insanları burada bulamazsınız. Ama bu insanlar buradan memnun ayrılırsa, seneye dostlarıyla, arkadaşlarıyla, çocuklarıyla tekrar buraya geleceklerdir ki bura gerçekten iyi bir destinasyon bunu fırsata dönüştürmemiz lazım” diye konuştu.

Vali Rahmi Doğan, “Bu sevindirici durum, geçen yıl, önceki yıl terörle yapılan mücadeleden sonra güvenlik probleminin olmadığının anlaşılması, Sarıkamış’taki yapılan altyapı çalışmaları, Bakanımızın ve gelip götürdüğü insanlar sayesinde bu tanındı ve artık biliniyor. Geçen gün Bakanımızla Ankara’da toplantıdayken ilave bir yataklı vagon eklendi, 1 dakika 26 saniye içerisinde yataklı vagondaki bütün yerler satıldı. Yani bu gerçekten Kars için çok büyük bir sevindirici olay, Cumhurbaşkanımız yine turizmcilere gelin Sarıkamış’a yatırım yapın dedi, uçak sayıları arttırıldı ama buna rağmen fiyatlar bir türlü düşmüyor. Çünkü gelen insan sayısı adeta gerçekten çıldırdı. Dün Kırıkkale Valisi aradı, o da gelmek istiyordu, 4 kişi gelecekmiş ama biletler pahalı bu yüzden gelemiyorum dedi. Biz fiyatların belki biraz düşmesini bekliyorduk ama bu arz talep meselesi, uçak sayısı arttı ama gelecek kişi sayısı da artınca biletler yine yüksekte kaldı. Bu iş böyle devam ederse uçak sayısının artacağını ve özel firmaların da buraya gireceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Kars İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yatırımcı kurumların yetkililerinin çalışma ve projeleri hakkında yaptıkları sunumun ardından sona erdi.

Valilik Gazi Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya; Vali Rahmi Doğan, Belediye Başkan Murtaza Karaçanta, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Selçuk Ural, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları ve yatırımcı daire amirleri katıldı.

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

2018'in İlk Koordinasyon Kurul Toplantısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler