1. HABERLER

  2. SPOR

  3. 2014 Dünya Kupası Almanya’nın
2014 Dünya Kupası Almanya’nın

2014 Dünya Kupası Almanya’nın

2014 Dünya Kupası Final maçında Almanya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0 tamamlanan maçın uzatma dakikalarında Mario Götze'nin golüyle Arjantin'i mağlup eden Almanya, Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

A+A-

- 2014 Dünya Kupası Final maçında Almanya ile Arjantin karşı karşıya geldi. 90 dakikası 0-0 tamamlanan maçın uzatma dakikalarında Mario Götze'nin golüyle Arjantin'i mağlup eden Almanya, Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

Estadio Maracana’da oynanan maç İtalyan hakem Nicola Rizzoli’nin düdüğü ile başladı. Maçın başında Arjantin etkili gelse de Almanya savunması iyi kapanarak tehlikeyi uzaklaştırdı. Baskısını arttıran Arjantin 30. dakikada Higuain’in vuruşunda topu ağlara gönderdi ancak öncesinde verilen ofsayt kararı nedeniyle ağlara giden top gol değeri kazanmadı. İlk yarının kalan dakikaları büyük çekişmeye sahne oldu. İki takım da karşılıklı pozisyonlara girdi ve gole çok yaklaştı. 45+2. dakikada ise soldan yapılan köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Höwedes'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçın ikinci yarısı Arjantin’in vuruşu ile başladı. Mücadelenin ikinci ayrısı da oldukça çekişmeliydi. Arjantin bu yarıda da daha etkili olan taraftı ve galibiyet golü için büyük çaba sarf etti. İkinci yarının devamında iki takım da kupa için son ana kadar mücadele etse de devre golsüz eşitlikle tamamlandı ve maç uzatmalara gitti. Uzatma bölümünün ilk devresinde gol sesi çıkmadı. 113. dakikada Schürrle'nin soldan ceza sahasına ortasında topla buluşan Götze, şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. İlerleyen dakikalarda gelişen ataklar sonuçsuz kalınca Almanya, Dünya Kupası'nı müzesine götürdü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.