1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. SERKA'nın Yönetim Kurulu TOPLANDI
1915'te Hayatını Kaybedenler Haydarpaşa Garı’nda Anıldı

1915'te Hayatını Kaybedenler Haydarpaşa Garı’nda Anıldı

Haydarpaşa Garı’nda toplanan bir grup, 1915 Ermeni Tehcirinin 100. yılında hayatını kaybedenleri andı.

A+A-

Haydarpaşa Garı’nda toplanan bir grup, 1915 Ermeni olaylarının 100. yılında hayatını kaybedenleri andı. Grup üyelerinin bazıları halatla ellerini bağlayıp, çan çaldı.

Sultanahmet Meydanı’nda toplanan bir grup, 1915'in 100. yılı nedeniyle Eminönü’ne sessiz yürüyüş düzenledi. Grup, yürüyüşün ardından vapurla Kadıköy, oradan da Haydarpaşa Garı’na geçti. Ellerinde hayatını kaybeden Ermeniler’in fotoğraflarını taşıyan yaklaşık 200 kişilik grup, saygı duruşunda bulunduktan sonra Türkçe, İngilizce ve Ermenice olmak üzere üç farklı dilde basın açıklaması yaptı. Grup üyelerinin bazıları halatla ellerini bağlayıp, çan çaldı.

Basın açıklamasını Türkçe yapan İnsan Hakları Savunucusu Av. Eren Keskin, “Bizler soykırım faillerinin torunlarıyız. Belki hepimiz birey olarak doğrudan katliamlara ve yağmalara katılan kişilerin soyundan gelmiyoruz. Ama onların etnik ve dinsel kimlikleriyle doğduk. Soykırım suçunun işlendiği bu topraklar üzerinde yapılacak bir soykırım anması, ancak imha edilen halkların yokluğunda ve bu yokluk sayesinde çoğalma, gelişme ve zenginleşme olanağını elde edenlerin torunlarının bu utancı dile getirmesi ve soykırım inkarının sorumluluğunu kabul etmesiyle bir anlam taşır” şeklinde konuştu.

Haydarpaşa Garı’na vapurla gelen grup, basın açıklamasından sonra tekrar gemiyle buradan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.