1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Seçim’24 | 'Yerel Seçimler'de Bir Sandıkta 350 Seçmen Oy Kullanacak
16 Yıl Sonra Tahliye Olan Salih Mirzabeyoğlundan İlk Açıklama:

16 Yıl Sonra Tahliye Olan Salih Mirzabeyoğlu'ndan İlk Açıklama:

16 yıl sonra tahliyesine karar verilen Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınan yazar Salih İzzet Erdiş, cezaevindeki hayatını bir kayıp olarak görmediğini söyledi.

A+A-

- 16 yıl sonra tahliyesine karar verilen Salih Mirzabeyoğlu olarak tanınan yazar Salih İzzet Erdiş, cezaevindeki hayatını bir kayıp olarak görmediğini söyledi.

Tahliye kararını değerlendiren Salih Mirzabeyoğlu, "Tahliyeyi bekliyordum veya beklemiyordum gibi şey değil, kesinlikle değilim. Tabi her ikisi de geçerli. Olmasaydı bir sükutu hayal olacak değil ama olması da iyi oldu. Allah hakkımızda hayırlısını versin demişimdir her zaman. Hakkımızda hayırlı olanı Allah bilir, tabii biz çıktığımız için gayet memnunuz ama geride arkadaşlarımızı bıraktık. Şimdi biz çıktık diye sadece kendimiz çıkmanın rahatlığı içinde olamayız" dedi.

Bundan sonraki süreçte neler yapacaksınız sorusunu da cevaplayan Mirzabeyoğlu, "Ben hayatımın bir kayıp devresi olarak görmüyorum 15 seneyi. Benim hayatımın kaybolmuş bir devresi olarak görmüyorum. Bana zehir yedirdiler ben onu bala çevirdim. Bundan dolayı yaşamayı fikir, fikri yaşamak diye bilen bir insan olarak bu devreyi de bu şekilde verimli geçirdim. Bu yönden kayıp olarak görmüyorum. Bizi uçurumdan attılar biz yere sağlam indik. Paraşütü icat etmiş olarak indik" diye konuştu. Sabah kalkar kalkmaz kaldığı yerden çalışmalara başlayacağını ifade eden Mirzabeyoğlu, "Hayatımın hiç değişmeyen bir rutini vardır. Aynı şekilde devam edeceğim" dedi.

Mirzabeyoğlu, cezaevinde kaldığı sürede 17-18 tane kitap yazdığını da belirtti.

Salih Mirzabeyoğlu, tahliyenin ardından geldiği Sapanca'dan sloganlar eşliğinde İstanbul'a uğurlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.