1. HABERLER

  2. KARS HABERLERİ

  3. KARS

  4. Kars'ta Dondurucu Soğuklar
12 Havariler Kilisesi Müze Olsun Çağrısı

12 Havariler Kilisesi Müze Olsun Çağrısı

Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman, '12 Havariler Kilisesi'nin yeniden müze olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

A+A-

Turizmci Mehmet Duman, '12 Havariler Kilisesi'nin yeniden müze olarak kullanılması gerektiğini söyledi.

Osmanlı Mahallesi Projesi’nin hayata geçirildiği Kaleiçi Mahallesi’nde çok fazla cami olduğunu ifade eden turizmciler, 1964 yılında Kars Müzesi olarak kullanılan 12 Havariler Kilisesi’nin yeniden müze olarak kullanılmasını istiyor.

Kar’s Otel Müdürü Mehmet Duman, Kümbet Cami olarak isimlendirilen 12 Havariler Kilisesinin yeniden müzeye çevrilerek turizme kazandırılmasını gerektiğini belirtti.

Ihavariler-kilisesi.JPG

Duman, “Kars Kültür Turizm anlamında çok önemli bir sahip, gerek Anı Ören yeri ve gerekse Kars’ta bulunan tarihi yerler, kültür turizminde önem arz ediyor. Ve Osmanlı Mahallesi Projesi kapsamında Sayın Bakanımız Ahmet Arslan’ın vermiş olduğu desteklerle, valiliğimiz çok hızlı bir çalışma yürütüyor. Bu bölge de bulunan 12 Havariler Kilisesi, Taş Köprü, hamamlar, bunların hepsi restore edilerek turizme kazandırılıyor” dedi.

Turizm destinasyon ve diğer konuları ele aldığımızda gelen yerli ve yabancı turistlerinde taleplerini dikkate almak zorundasınız. Bulunduğumuz bölge Evliya Cami, Ebul Hasan Harakani Türbesi ve Kümbet Camisi, 12 Havariler Kilisesi’nin bulunduğu yer. 12 Havariler Kilisesi 1960 ile 1990 yılları arasında Kars Müzesi olarak kullanılıyordu. Ve bölge de cami sayımızın fazla olmasından dolayı ve gelen yerli yabancı turistlerin, özellikle 12 Havariler Kilisesi’nin yeniden müze olarak Kars turizmine kazandırılması gerekiyor” diye konuştu.

12 Havariler Kilisesi Müze Olsun Çağrısı

12 Havariler Kilisesi Müze Olsun Çağrısı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.