1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Alevlerin Kadın Savaşçıları
1 Mayıs için Maltepe’ye Çağrı Yapıldı

1 Mayıs için Maltepe’ye Çağrı Yapıldı

Sendikalar ve meslek örgütleri, 1 Mayıs’ın Taksim meydanında kutlanması için İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliğine başvuru yapıldığını, olumsuz yanıt gelince miting alanı olarak Maltepe’nin belirlendiğini açıkladı.

A+A-

Emek ve meslek örgütleri bu yıl 1 Mayıs İşçi Bayramı’nın İstanbul’da Maltepe’deki miting alanında kutlanacağını açıkladı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) bugün ortak basın açıklaması düzenledi.

Açıklamada, ortak 1 Mayıs programının Taksim meydanında yapılması için İstanbul Valiliğine başvuru yapıldığı, olumsuz yanıt gelmesinin ardından miting alanı olarak Maltepe’nin seçildiği ifade edildi.

“Her yıl olduğu gibi Taksim talebimizi ilettik”

DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun okuduğu ortak açıklama özetle şöyle: “Her sene olduğu gibi bu sene de, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi, başta Taksim olmak üzere 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istediğimizi başta İçişleri Bakanı olmak üzere ilgili makamlara ilettik.

“1 Mayıs 1977’de kaybettiğimiz arkadaşlarımızı anmak, 2010-2011 ve 2012 yılında yüzbinlerin buluştuğu Taksim Meydanının 1 Mayıs Meydanı olduğunu haykırmak, emeğin taleplerini kentin en merkezi meydanında görünür hale getirmek istediğimizi İstanbul Valisine ifade ettik.

“1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamanın, 1 Mayıs’ta işçileri, emekçileri Taksim’e çağırmanın suç olmadığını, aksine 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününün kutlanmaması için iktidar tarafından uygulanan şiddetin ve baskının hukuk dışı olduğuna dair üçü uluslararası yedisi ulusal toplamda 10 yargı kararı bulunuyor.”

Beko, taleplerinin olumsuz yanıtlandığını ifade etti: “Ülkemiz gerçekten bir hukuk devleti olsaydı bu yargı kararlarının üzerine tartışılacak bir konu kalmazdı. Ancak ülkemizde bütün diğer haklar gibi 1 Mayıs kutlamaları da yargının güvencesinde değil. Nitekim 1 Mayıs’ta Taksim’de olma isteğimiz karşısında aldığımız olumsuz yanıt, bu durumu bir kez daha tescilledi.”

Kutlamalar Maltepe'de yapılacak

Kani Beko, kutlamaların Maltepe’de yapılacağını açıkladı: “Bu ülkenin emeğiyle yaşayan çoğunluğu, ülkenin yok sayılmak istenen gerçek sahipleri 1 Mayıs meydanlarında buluşacak. 1 Mayıs meydanlarında işçiler, kamu çalışanları, mimar-mühendis-şehir plancıları, hekimler, emekliler, işsizler; kadın erkek, genç yaşlı çocuk milyonlar buluşacak. Ve bu görkemli buluşmaları gerçekleştirmek için, başta İstanbul Maltepe’de olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanında 1 Mayıs’ı DİSK-KESK-TMMOB-TTB olarak, tüm dostlarımızla kol kola, omuz omuza, örgütleyeceğimizi burada ifade etmek isteriz.

“Biz dört emek ve meslek örgütü olarak sadece üyelerimizi ve bizlerle beraber 1 Mayıs alanlarında olacağını ifade eden onlarca dost kurumu değil, bu ülkede emeğiyle geçinen ve yok sayılmak istenen herkesi, 1 Mayıs 2018 için ilan ettiğimiz emeğin demokrasi seferberliğine güç vermeye çağırıyoruz.” 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar PolitiKARS.com tarafından onaylanmamaktadır.